ODRŽANA 4. SESIJA U OKVIRU PROGRAMA ZA MLADE POSLOVNE LJUDE „NOVI LIDERI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA“

Dana 31.05.2022. godine, održana je četvrta sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, na temu: “Kultura i umjetnost“.

1 (3)

U okviru Programa, Gradsku biblioteku Zenica, predstavio je novoimenovani direktor ove ustanove, mr. Nermin Ormanović, sa saradnicima. Zavičajna zbirka, kao i Američki kutak su dva segmenta rada Gradske biblioteke Zenica koji su bili od naročitog interesa za polaznike Programa. Nakon toga, rad Bosanskog Narodnog Pozorišta Zenica, predstavio je gdin Denis Krdžalić, Izvršni producent u ovoj ustanovi, koji je ujedno i jedan od polaznika Programa. Po završetku posjete Bosanskom Narodnom Pozorištu u Zenici, organizirana je posjeta i Muzeju grada Zenice.

1 (1)_1

Po okončanoj posjeti u pomenute tri kulturne institucije, polaznici Programa su kroz coffee & networking međusobno razmijenjivali svoje utiske u vezi sa Programom. Ovom prilikom je neophodno istaći međusobnu interakciju polaznika Programa, razmjenu poslovnih i privatnih iskustava, kao i želju za nastavkom saradnje, koja je uspostavljena kroz implementaciju ovog Programa. Gdin Nedžad Jusufhodžić, predstavnik Privredne komore ZDK i voditelj Programa za područje ovog Kantona je naglasio da su inputi polaznika Programa od izuzetnog značaja i bit će korišteni prilikom implementacije programa „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ u narednim godinama.

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, organizira Program za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“. Program se realizira u saradnji sa istaknutim institucijama i organizacijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

1 (2)

„Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina. Glavni cilj programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje saradnje za dobrobit cijele zajednice.

Slijedeća sesija će se održati u utorak, 31.05.2022. godine, na temu: “Zdravstvo i mediji“. Obzirom da se radi o posljednjoj sesiji u okviru ovogodišnjeg programa „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, polaznicima će biti uručeni certifikati o učešću u ovom programu, koji se po prvi puta organizira na području Zeničko-dobojskog kantona.