Održana 1. sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“

Dana 10.05.2022. godine, u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, održana je prva sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, na temu “Podrška privredi“.

Polaznicima Programa, mladim poslovnim ljudima, predstavljen je rad dvije institucije sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Predavači su bili: gdin Nedžad Jusufhodžić, u ime Privredne komore ZDK, ujedno i voditelj Programa za područje ovog Kantona, te gdin Seid Brka predsjednik Obrtničke komore ZDK i gđa Hidajeta Mrkić, sekretar Obrtničke komore ZDK, u ime ove institucije. Također, polaznicima projekta se obratio gdin Hasan Kajtezović, u ime Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.

IMG-b87ce2c703bad7038fe74fd87324f717-V

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, po prvi puta organizira Program za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“.

Program se realizira u saradnji sa istaknutim institucijama i organizacijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

„Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina.

IMG-3138bb142194c0db9c06d9a0f56a14f0-V

Polaznici programa će se u pet jednodnevnih sesija upoznati sa organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem prethodno odabranih institucija i kompanija, te će im biti predstavljeni različiti projekti i mogućnosti zajedničke saradnje.

Glavni cilj programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje saradnje za dobrobit cijele zajednice.

IMG-6ac3af47268ffe39dd692dcc7d901f84-V

Slijedeća sesija će se održati u utorak, 17.05.2022. godine, na temu “Obrazovanje“.