PROGRAM ZA MLADE POSLOVNE LJUDE „NOVI LIDERI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA“

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država je organizovala Program za mlade poslovne ljude "Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona". Program se realizovao u saradnji sa istaknutim institucijama i kompanijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

"Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona" je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina.

NL3

Kroz desetak sesija koje su se održale u najvažnijim i najistaknutijim institucijama i organizacijama Zeničko-dobojskog kantona, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa njihovom organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem. Od polaznika se očekuje da stečeno znanje, informacije i konekcije ostvarene u ovom Programu koriste za dobrobit cijele zajednice.

Ciljevi programa su:

  • Učesnici su dobili vrijedne informacije, te naučili o organizaciji i funkcioniranju kantonalnih i lokalnih izvršnih institucija (kulturnih, obrazovnih i zdravstvenih), medija, privrednih subjekata itd.
  • Izgrađena jaka lokalna mreža između svih učesnika u programu, produbljene veze između javnog i privatnog sektora.
  • Institucije i organizacije prepoznate i priznate kao podrška mladim profesionalcima i firmama u ZDK.

Sesije su se održavale u periodu od maj-juni 2022., na različitim lokacijama tj. u institucijama/organizacijama koje su se uključile u ovaj Program. Polaznicima se pružio uvid u organizaciju poslovanja i obilazak kroz prostorije, te upoznavanje sa ostalim zaposlenicima. Nakon završene V sesije, dana 07.06.2022. polaznicima se obratila Predsjednica Privredne komore ZDK, Diana Babić, zahvalila im se na učešću u Programu, te im uručila certifikate.

NL2