Objavljen Javni poziv za prijavu i izbor izlagača - sajam Tešanj 2023

Zenica, 7. septembar 2023.
 
Privredna komora ZDK obavještava da je Ministarstvo privrede ZDK objavilo Javni poziv za prijavu i izbor izlagača, tj. privrednih društava i obrtnika iz područja privrede za učešće na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji će se održati od 27. do 30. septembra 2023., u organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj. Ove godine Ministarstvo privrede u cjelosti snosi troškove učešća svim firmama sa područja Zeničko–dobojskog kantona koje se odluče na kolektivno predstavljanje na ovom sajmu.
 
"Ove godine smo se odlučili da snosimo u cjelosti, dakle 100% tzv. osnovnih troškova predstavljanja firmi sa područja Zeničko–dobojskog kantona na ovom veoma značajnom Sajmu privrede u Tešnju. Svi oni koji se odluče da korisite ovaj jednistveni poticaj koji dajemo bit će predstavljeni u okviru zajedničkog štanda privrede Zeničko–dobojskog kantona, ali sa mogućnosti uređenja svog vlastitog izložbenog prostora. Na taj način ćemo omogućiti jedno reprezentativno predstavljanje naših kompanija kao i ukupnih privrednih potencijala Zeničko–dobojskog kantona. Radujemo se našem zajedničkom nastupu, radujemo se još jednom, uvjeren sam, izuzetno uspješnom Međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2023. Privreda Zeničko–dobojskog kantona je izuzetno važna za cijelu državu, ona je pokretač razvoja Bosne i Hercegovine, a zašto je to tako, upravo je Sajam privrede u Tešnju najbolje mjesto na kojem se nudi odgovor na ovo pitanje», kazao je ministar privrede Zeničko–dobojskog kantona, Samir Šibonjić.
Također, ova pogodnost naročito je prihvatljiva malim i mikro preduzećima i obrtima, i onim preduzećima koji imaju perspektivu rasta i razvoja ali su na početku poslovanja kada nemaju dovoljno sredstava za investicije u promociju i sajmove.
 
Javni poziv je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Kantona, zaključno sa 12.09.2023.godine.
 
Ministarstvo privrede Zeničko-dobojskog kantona poziva sve zainteresirane da se jave i sudjeluju u ovom Javnom pozivu.
 
Više o Javnom pozivu možete saznati na linku: