PREDSTAVNICI PRIVREDNE KOMORE ZDK PRISUSTVOVALI 10. „GOSPODARSKOM FORUMU OPĆINE ŽEPČE“

10GFŽE (3)

Zenica, 20.10.2023

U organizaciji Razvojne agencije Žepče, dana 19.10.2023. godine, održan je jubilarni 10. “Gospodarski forum Općine Žepče”. Forum su svojim uvodnim obraćanjima otvorili: direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko, općinski načelnik Mato Zovko i ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma bila je „Međunarodni izvori financiranja – prilike za MSP sector u Bosni i Hercegovini”. Na Forumu su sudjelovali brojni uglednici iz svijeta biznisa, te predstavnici općinske, kantonalne i federalne vlasti, kao i predstavnici više međunarodnih organizacija i programa za podršku MSP.

U ime Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, 10. “Gospodarskom forumu Općine Žepče” su prisutvovali: predsjednica Komore Diana Babić i sekretar Komore Nedžad Jusufhodžić.

Kroz tri panel diskusije i nekoliko prezentacija, te neizostavne B2B susrete i umrežavanja, poentirana je svrha organiziranja ovog događaja, a to je animiranje MSP sektora u Bosni i Hercegovini za sudjelovanje na projektima međunarnodnih organizacija sa kvalitetnim projektima i povećanje njihove konkurentnosti korištenjem besplatnih sredstava i sredstava pod povoljnim uslovima.