ODRŽANA 2. SESIJA U OKVIRU PROGRAMA ZA MLADE POSLOVNE LJUDE „NOVI LIDERI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA“

slika 4

Dana 24.10.2023. godine, u prostorijama Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, održana je druga sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude "Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona", na temu "Obrazovanje".

Polaznicima Programa, mladim poslovnim ljudima, predstavljen je rad dvije obrazovne institucije sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Predavači su bili: doc.dr.sc. Alem Merdić, kao predstavnik Ekonomskog fakulteta UNZE i doc.dr.sc. Sedad Dedić, kao predstavnik Pravnog fakulteta UNZE.

Slika 1_1

slika 7

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, po drugi put organizira Program za mlade poslovne ljude "Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona".

Program se realizira u saradnji sa istaknutim institucijama i organizacijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples sa Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

slika 3

"Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona" je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz privatnog i javnog sektora, studenti završnih godina fakulteta UNZE, kao i nezaposlene osobe sa završenom visokom stručnom spremom, u dobi od 21 do 40 godina.

slika 5

Polaznici programa će se u pet jednodnevnih sesija upoznati sa organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem prethodno odabranih institucija i kompanija, te će im biti predstavljeni različiti projekti i mogućnosti zajedničke saradnje.

Glavni cilj Programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje saradnje za dobrobit cijele zajednice.

slika 6

Slijedeća sesija će se održati u utorak, 31.10.2023. godine, na temu "Uprava i zdravstvo".