ODRŽANA 3. SESIJA U OKVIRU PROGRAMA ZA MLADE POSLOVNE LJUDE „NOVI LIDERI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA“

1 (2)_3

Dana 31.10.2023. godine, u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, održana je treća sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude "Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona", na temu "Uprava i zdravstvo".

Polaznicima Programa, rad Ministarstva za privredu ZDK, predstavio je g. Esmir Bašić, savjetnik ministra privrede ZDK. Pored upoznavanja sa organizacionom strukturom ministarstva, stanjem privrede u ZDK, svim oblastima djelovanja ovog ministarstva, polaznicima je posebno bio značajan i interesantan dio koji se tiče Programa poticaja kojim ministarstvo subvencionira i daje podršku samozapošljavanju i razvoju sa fokusom na IT sektor, START-UP-ve  i žensko poduzetništvo. Obzirom da ove godine polaznici programa su pored mladih poslovnih ljudi i nezaposlene osobe kao i studenti, dobivene informacije će im svakako koristiti kao motivacija i poticaj za pokretanje vlastitih biznis ideja.

1 (4)_5

Nakon toga, rad Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, predstavio je g. Nino Hasanica, načelnik Službe za školsku higijenu. Polaznici su ovom prilikom upoznati sa radom ove ustanove, njenom misijom, oblastima u kojima djeluje, organizacionim jedinicama koje se nalaze u okviru iste, te izazovima sa kojima se susreće.

1 (1)_5

Ovom prilikom je važno istaći obostranu interakciju polaznika Programa sa predavačima, razmjenu poslovnih i privatnih iskustava, kao i želju za nastavkom saradnje svih sudionika, a koja je uspostavljena kroz implementaciju ovog Programa.

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, po drugi put organizira Program za mlade poslovne ljude "Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona".

Slijedeća sesija će se održati u utorak, 07.11.2023. godine, na temu: "Kultura i umjetnost".