Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona domaćin „DANIMA OTVORENIH VRATA“ u okviru EBRD-ovog projekta

LOGO EBRD_2

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je organizirala „DANE OTVORENIH VRATA“ kao dvodnevni događaj u velikoj Sali Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona. 

U proteklom periodu, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, kao i drugim akterima, ostvarila je značajan iskorak na unapređenju praktične nastave učenika srednjih stručnih škola u kompanijama (izvan škole). 

Cilj održavanja ovog dvodnevnog događaja, bio je da se pozitivne prakse iz ove oblasti disperziraju prema svim zainteresiranim fizičkim i pravnim licima sa područja grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona. U pojedinačnim razgovorima, kao i grupnim sesijama, svi zainteresirani su mogli dobiti informacije o projektu „Proširenje EBRD-ove Inicijative mladih privatnog sektora (PSYI) na Bosnu i Hercegovinu, Faza 2 Zeničko-dobojski kanton“, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a koji je podržan od strane Taiwanbusiness – EBRD fonda tehničke saradnje. 

Događaj je okupio učesnika različitih profila: od predstavnika kompanija iz javnog i privatnog sektora, profesora iz srednjih stručnih škola iz Zenice kod kojih se odvija praktična nastava, učenika srednjih škola, studenata fakulteta Univerziteta u Zenici, itd. Učesnici događaja su pokazali visok stepen interesovanja za aktivnosti Privredne komore ZDK na uređenju pravne regulative u oblasti izvođenja praktične nastave kod privrednih subjekata, obzirom da je najveći broj učesnika već aktivno involviran u ovaj proces. 

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je organizira ovaj događaj u okviru implementacije projekta „Proširenje EBRD-ove Inicijative mladih privatnog sektora (PSYI) na Bosnu i Hercegovinu, Faza 2 Zeničko-dobojski kanton“, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a koji je podržan od strane Taiwanbusiness – EBRD fonda tehničke saradnje.