OKRUGLI STO: UNAPREĐENJE SARADNJE DVA MJESTA UČENJA U OPĆINI BREZA

EBRD

Zenica, 13.12.2023

U sali Općinskog vijeća Breza, u utorak 12.12.2023. godine, održan je okrugli sto na temu: "Unapređenje saradnje 2 mjesta učenja u općini Breza".
Ovom događaju, krajem mjeseca novembra, prethodio je sastanak načelnika općine Breza, g. Vedada Jusića i njegovih saradnika sa predstavnicima Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, na kojem je načelnik općine Breza podržao intenziviranje unapređenja saradnje dva mjesta učenja u općini Breza.
BR2
Okruglom stolu su prisustvovali:
• predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona;
• predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK;
• predstavnici JU Mješovita srednja škola „M. Mak Dizdar“ Breza;
• predstavnici općine Breza;
• predstavnici kompanija i obrta sa sjedištem na području općine Breza.
Br3
Ovom prilikom postignut je visok stepen saglasnosti svih prisutnih aktera o potrebi intenziviranja saradnje dva mjesta učenja, tj. učeničke prakse kod kompanija na području općine Breza.
U ovom trenutku, u okviru srednjeg stručnog obrazovanja na području općine Breza ne izvodi se praktična nastava niti kod jednog privrednog subjekta.
BR4
Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona organizirala je ovaj sastanak u okviru implementacije projekta "Proširenje EBRD-ove Inicijative mladih privatnog sektora (PSYI) na Bosnu i Hercegovinu, Faza 2 Zeničko-dobojski kanton", u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a koji je podržan od strane Taiwanbusiness – EBRD fonda tehničke saradnje.