Održan B2B sastanak u okviru implementacije projekta „Digitalna transformacija SMEs u prerađivačkoj industriji ZDK“

UNZE1

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, danas je održan B2B sastanak u okviru implementacije projekta "Digitalna transformacija SMEs u prerađivačkoj industriji Zeničko-dobojskog kantona". Sastanku su prisustvovali predstavnici Univerziteta u Zenici, predstavnici Univerziteta u Kragujevcu,  te predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici kompanija sa područja regije Šumadija iz Srbije i predstavnici kompanija iz Zeničko-dobojskog kantona.

UNZE4

Rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr. Jusuf Duraković istakao je kako je digitalizacija veoma važan i strateški projekt za cijelu Bosnu i Hercegovinu, te da se vrši popularizacija novog načina poslovanja među kompanijama kako u Zenici, tako i u ZDK zahvaljujući edukacijama na kojima insistira Univerzitet.

UNZE6

"Danas imamo poslovni sastanak s članovima akademske i privredne zajednice regije Šumadija, iz Kragujevca. Radi se o uzvratnoj posjeti jer smo mi prošlog mjeseca bili kod njih u posjeti te bili u prilici da razmijenimo određena znanja i iskustva vezana za realizaciju projekta Digitalna transformacija posolovanja malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji Zeničko-dobojskog kantona" napomenuo je projekt menadžer prof. dr. Alaudin Brkić sa Ekonomskog fakulteta u Zenici.

Nakon završenih izlaganja i diskusije  gosti su imali priliku posjetiti firme TPS i RMLH u Zenici.

UNZE2_1
UNZE3